זרעי צ'יה לילדים

צ'יה או 'מרווה היספאנית' הוא צמח מסוג השפתניים הפורח מתוך זן מיוחד של מרווה ומגיע אלינו מארצות אשר נמצאות בדרום אמריקה. את הצמח מגדלים בעיקר כדי לייצר שומשום והוא נחשב שומני וכזה שקל להפיק ממנו שמנים שונים. המרכיבים השומניים של הצמח מכילים אומגה 6 ואומגה 3 כמו גם אומגה 9.

בנוסף לכך, הזרעים מכילים חומצות חיוניות לגוף כמו נוגדי חמצון ואפילו ויטמינים ומינרלים שמאד מועילים לגוף: לכן רבים מנסים לשלב את הזרעים בתפריט היומי שלהם.

ילדים שנוטים לאכול ארוחות פחות מסודרות ויותר חטיפים או ממתקים – חייבים להמיר מאכלים שאינם בריאים בכאלה שיכניסו יותר ערכים טובים לגוף. אתם כהורים יכולים לשלב בתזונה של הילדים מגוון מאכלים עשירים בזרעי צ'יה. מאכלים שיהיו גם טעימים וגם משביעים.

שילוב זרעים בריאים בתפריט יומי

חשוב לדעת כי זרעי צ'יה יכולים להיות בריאים במיוחד לילדים שלכם לכן כדאי לשלב אותם בתפריט היומי. אבל איזה מתכונים קלים אפשר להכין עם הזרעים הטובים האלה? מכיוון שזרעים כאלה לא כדאי לחמם יותר מידי – רבים מעדיפים לשלב אותם במאכלים קרים. הנה 4 מתכונים קלים ובריאים:

פודינג צ'יה

עבור שעות הבוקר תוכלו להכין לילדים שלכם פודינג צ'יה. כדי להכין את המאכל המרענן הזה, כל מה שצריך זה רבע כוס של זרעים בתוספת כוס אחת של משקה חלב אורגני, כמו למשל משקה קוקוס בתוספת כף דבש. את כול החומרים מערבבים בכוס גדולה או בקערה שקופה בינונית ומחכים שהזרעים יגיעו לתחתית. כעת מערבבים את הפודינג בשנית ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר ללילה שלם ומגישים בבוקר עם הארוחה. את הזרעים אפשר לפזר גם על גבי סלט פירות רענן.

יוגורט חמוציות אגוזים וצ'יה

כוס יוגורט בבוקר תאפשר ארוחה טובה ובריאה בעיקר כשמעורבים בה זרעי צ'יה. כל מה שצריך זה גביע יוגורט ללא סוכר, כף אגוזי מלך, כף זרעי צ'יה וכף אחת של חמוציות ללא סוכר. בקערה בינונית מערבבים את היוגורט עם שאר המרכיבים והרי לכם מנת בוקר בריאה או מנת ביניים נהדרת לילדים.

פשטידת עדשים כתומות כוסמת וציה

מי שרוצה לאפות מאפה מלא בריאות יוכל לבחור במתכון הבא שמכיל 200 גרם כוסמת, רבע כוס עדשים כתומות, שתי כפות זרעי צי'ה, תערובת תיבול פיקנטית, פפריקה, שמן זית, כורכום וגרעיני חמנייה או דלעת. את הכוסמת משרים ללילה בקערה עם מים ויש להקפיד שהמים יעברו את חצי הכמות של הכוסמת שנמצאת בקערה או יותר. לאחר ההשריה מכניסים את הכוסמת לבלנדר. מוסיפים לבלנדר עדשים, זרעי ציה וכוס מים. טוחנים את התבלינים ומוסיפים לבלילה ומערבבים. את כל הטוב הזה יש להעביר לקערה בינונית ולערבב. את הבלילה יוצקים מתוך הקערה לתבנית משומנת בשמן זית ואופים בחום של 180 מעלות ל45 דקות בערך עד שמכניסים קיסם לפשטידה ובודקים כי הקיסם יוצא יבש. את הפשטידה אפשר להגיש בתוספת כף של שמנת חמוצה.

סלט קינואה וזרעי צ'יה

כדי להכין סלט קליל וטוב אפשר לבשל קינואה למשך 20 דקות בסיר עם מים בגובה של סנטימטר מעל הקינואה. לאחר הבישול מסננים ומצננים את הקינואה במסננת. חולטים במים חצי כוס זרעי צ'יה וחותכים פטריות טריות, אספרגוס חלוט, חמוציות, עגבניות שרי ומלפפונים. כעת מעבירים לקערה את הקינואה הקרירה ומוסיפים את כל המרכיבים החתוכים כולל את הזרעים. מטבלים במלח, הרבה לימון, פלפל שחור וכף טחינה גולמית או כזאת שהכנתם מראש. בתיאבון!