התמודדות עם אובדן של הורה בגיל צעיר היא התמודדות מורכבת וקשה מאוד אשר עשויה להשפיע על הילד/ה למשך שארית חייו. למעשה, מדובר באירוע דרמטי ובעל השלכות עצומות מבחינה רגשית, וזאת בשל היותו של הורה דמות להערצה כמו גם גורם מחנך אשר מהווה בעבור ילדים וכן מבוגרים את דמות החוזקה והאומץ כמו גם את נוף ילדותו. על כן, מוות פתאומי שמתרחש בתוך המשפחה דורש מכל בני המשפחה התייחסות רגשית מידיית – בייחוד לאור סידורי הלוויה שעלולים לגרום לטראומה משמעותית כחלק מהתמודדות עם האובדן.

על כן, כאשר המוות הפתאומי מתרחש חשוב קודם כל לבצע את סידורי הלוויה כמו למשל הזמנת מצבה דרך חברה מקצועית כמו למשל חברת מצבות מנחם ביאזי ובניו. השירות יינתן למשפחות בעיר נתניה ואזור המרכז, ודרך השירות המקצועי הזה תוכלו להיות בטוחים כי אתם מקבלים מענה מדויק לצרכים המיידיים, לטובת התמקדות בצרכים הרגשיים שנוצרים בעקבות אובדן ההורה. אם מדובר בילדים קטנים מאוד, רצוי לשקול שלא להביא אותם לטקס הלוויה מאחר ומסע ההלוויה עשוי להיות בעבורם קשה מאוד לצפייה כמו גם לתפיסה. במידה והילד מתעקש להגיע, התייעצו עם גורמי מקצוע לטובת ה

כיצד להתמודד עם האובדן?

ראשית, צריך להבין כי התמודדות עם מוות פתאומי של הורה היא תקופה שעלולה לקחת מספר שבועות, וזאת כחלק מהתמודדות עם חמשת שלבי האבל: הכחשה, כעס, התמקחות,  דיכאון וקבלה. אצל כל אדם ובוודאי אצל ילדים השלבים הללו מגיעים לידי ביטוי בתהליכי עיבוד המשתנים בהתאם לגיל. צריך לתת מקום לכל שלב ולא לנסות להתנגד אליו, ולכן ניהול של שיחה פתוחה בזמן שנוח עם מבוגר שעליו הילד סומך מהווה דרך מצוינת לתת מקום לתחושות של האובדן, בייחוד אם מרגישים רגשות אשם. לא פעם ילדים וגם מבוגרים נוטים לחשוב שאם היו עושים משהו אחרת המוות היה נמנע, ועל כן אם פתאום אתם מבחינים בשינוי התנהגותי חשוב מאוד לפנות לגורמי מקצוע, מאחר ושינוי התנהגותי הוא סימן משמעותי למצוקה רגשית. ההתמודדות עם האובדן לוקחת זמן, ועל כן למרות שבעבור רבים "הזמן עושה את שלו" הוא סוג של קלישאה, במקרה של אובדן הורה הקלישאה אכן מדויקת – מאחר ועם חלוף הזמן ניתן להבחין בהתקדמות הן מבחינה רגשית עם היכולת להכיל את האובדן והן עם ההבנה כי ההורה לא ישוב, ונדרש להמשיך ולבחור בחיים.

מוות פתאומי: התמודדות עם אובדן הורה

יצירת סביבת תמיכה

חלק מהותי מתהליך של התמודדות עם האובדן הפתאומי קשור בסביבה. ככל שאתם יוצרים יותר סביבה תומכת בדמות בני משפחה, חברים וכן גורמים חינוכיים אשר יעטפו את הילד ויגרמו לו להרגיש שהוא נמצא בסביבה בטוחה. מאחר והורה הוא דמות לחיקוי, האובדן שלו גורם לתחושה של מחיקת הזהות האישית. בשל כך, נדרש לסגל בעבורו דמויות שהוא כבר מכיר לטובת התגברות על האובדן, וחזרה לשגרת החיים. חשוב מאוד להבין כי ההתמודדות עצמה היא הכרחית לטובת הבנה כי החיים ממשיכים גם בלעדיו, וככל שהסביבה תהיה תומכת יותר כך ניתן יהיה ליצור תחושת ביטחון מחודשת והבנה כי הוא לא לבד. תחושת הבדידות היא קשה ולעיתים בלתי נסבלת, ועל כן חברים ובני משפחה קרובים יכולים מאוד לסייע לטובת התמודדות רגשית עם מהלך הדברים. בכדי לשמור על רצף של התמודדות רצוי מאוד להיעזר בפסיכולוג או במטפל רגשי אשר ילווה את בני המשפחה בתהליך, מתוך מטרה ליצור בסופו של דבר מערך של תמיכה וסיוע בעקבות מוות של הורה באופן פתאומי.