אי אפשר להתעלם מכך שהמסכים נמצאים בכל מקום, והילדים של היום פשוט נמשכים אליהם כמו אל מגנט. אבל, במקום להילחם בטכנולוגיה, אפשר פשוט להציע אלטרנטיבות מהנות שיגרמו לילדים לשכוח בכלל מהטלפון או הטאבלט. בין אם טיול בטבע, משחקי חצר, יצירה או בישול משותף, יש המון דרכים להעסיק את הילדים בפעילויות שתורמות להתפתחות שלהם ומחזקות את הקשר המשפחתי. איך תעשו זאת? בואו נתחיל!

הצבת גבולות ברורים

זמני המסך המתאימים משתנים לפי גיל הילד, והינה ההמלצות הפשוטות והמעשיות:

 

איך להגביל זמן מסך לילדים?

 

יצירת שגרה חדשה

פעילויות בטבע

יש לנו מזל שאנחנו חיים במדינה שיש בה המון שמורות טבע ופארקים לאומיים מדהימים, ובכל אחד מהם אפשר למצוא מסלולי הליכה נהדרים שמתאימים במיוחד למשפחות. רשות הטבע והגנים דואגת לעדכן את המטיילים על המסלולים הכי שווים למשפחות בכל האזורים בארץ, מהצפון ועד הדרום.

מרכזי פעילות מקורים

בבילון פארק הוא מקום מדליק לכל המשפחה עם מתחם משחקים מושקע במיוחד. בג'ימבורי בבאר שבע יש מתחם גדול ומרווח שבו הילדים יכולים לשחק ולהשתולל בכיף ובבטחה, והמקום מצויד במתקנים מגניבים כמו בבילון ג'אמפ, מיני באולינג ועוד הרבה מתקנים שעוזרים לילדים להתפתח ולפתח את היכולות הגופניות שלהם. כל המתקנים מותאמים לילדים בגילאים שונים, כך שכל ילד יכול למצוא את הפעילות המתאימה לו.

חוגים וסדנאות מובנות

הרשמה לחוגים קבועים היא דרך נהדרת ליצור שגרה מסודרת לילדים, וכדאי לבחור חוגים שמתאימים לגיל הילד ולדברים שמעניינים אותו. כך תבחרו חוגים וסדנאות לפי גיל הילדים:

התנדבות ומעורבות קהילתית

יש המון דרכים נהדרות למשפחות בישראל לתרום ולעזור לאחרים יחד. למשל, אפשר להתנדב בעמותות שדואגות לכלבים וחתולים נטושים ולטייל איתם, להאכיל אותם ולתת להם אהבה. אפשר גם לבקר קשישים בודדים, לשמח אותם ולעזור להם במה שצריך. בנוסף לכך, משפחות יכולות להשתתף בפרויקטים שמשפרים את הסביבה בשכונה, כמו גינות קהילתיות, מיחזור או ניקיון פארקים ושטחים ציבוריים.

פעילויות יצירה

יצירה ופעילויות אומנות יכולות לעזור לילדים להתפתח בצורה בריאה, הן מבחינה מחשבתית והן מבחינה רגשית. הינה כמה דרכים נהדרות להתנסות ביצירה:

משחקי חצר ופעילות גופנית

כמו המבוגרים, גם ילדים ובני נוער צריכים לפחות שעה של פעילות גופנית כל יום, וזוהי ההמלצה של ארגון הבריאות העולמי. אחת הדרכים הכי טבעיות וכיפיות לעשות זאת היא דרך משחקים בחצר, כי המשחקים האלה עוזרים לילדים לזוז, להתנועע ולהיות פעילים בדרך נעימה ומהנה.

בישול ואפייה משפחתיים

כשמבשלים ואופים יחד במטבח, מקבלים הרבה יותר מסתם ארוחה טעימה, והפעילות המשותפת במטבח מחזקת כישורים רבים. הינה כמה מהם:

לסיכום

איך להגביל זמן מסך לילדים הוא רק חלק מהסיפור, ומה שבאמת עושה את ההבדל הוא למלא את היום בפעילויות מעניינות ומהנות במקום. אפשר לצאת לטיולים בטבע, להירשם לחוגים שמתאימים לגיל הילדים או פשוט לבלות יחד במטבח באפייה ובישול משותף. מעבר לכך, פעילויות כמו התנדבות בקהילה, משחקי חצר ויצירה לא רק מעסיקות את הילדים, אלא גם תורמות להתפתחות שלהם ומחזקות את הקשר המשפחתי. העיקר הוא ליצור שגרה חדשה ומאוזנת שמתאימה לכל המשפחה עם גבולות ברורים לגבי זמני מסך שמשתנים לפי הגיל.