יום הולדת בלי עוגה זה כמו בריכה בלי מים. מאז ומתמיד כל מי שמגיע למסיבת יום הולדת מצפה לעוגת טעימה ולשאר פינוקים שאפשר להכין בקלות. אם אתם רוצים להכין עוגת יום הולדת יפה ומרשימה: חשוב כי תדעו שאפשר להכין אותה באמצעות מספר אביזרים וקישוטים שישדרגו אותה מאד.
רעיונות לשדרוג עוגת יומולדת
עוגת יומולדת יכולה להיות עוגת שוקולד פשוטה שאפשר לשדרג באמצעות זילוף קצפת בגוונים צבעוניים, או פיזור סוכריות על העוגה, כמו גם פיסול דמות מצחיקה או אהובה של הילד/ה מבצק סוכר, הוספת נרות וזיקוקים וכולי. את חומרי הגלם המעניינים ביותר תמצאו בתוך אתר פינוקים: אתר שיש בו מגוון חומרי אפייה, כלי אפיה חשובים ושאר מוצרים הדרושים לכל אופה מתחיל או מיומן. אז איך אפשר להכין עוגת משגעת בקלות? הנה שני מתכונים שווים:
עוגת ממתקים
עוגה כזאת יכול להכין מי שרוצה יכול להכין עוגת ממתקים מלאה בכול טוב! (ואפשר אפילו לאפות ביחד עם הילדים). כדי להתחיל מכינים עוגת שוקולד עשירה עם חומרים:
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה
כוס סוכר לבן
מיכל של 200 גרם שמנת חמוצה
5 ביצים
כפית תמצית וניל
כוס וחצי קמח לבן רגיל
שקית אחת של אבקת אפייה
לציפוי העוגה:
מיכל גדול של שמנת מתוקה
שקית אינסטנט פודינג
אופן ההכנה
מחממים תנור מראש ל180 מעלות. מערבבים את כל חומרי העוגה במיקסר מתאים עד לקבלת תערובת נוזלית. את הבלילה מעבירים לתבנית ואופים במשך 55 דקות. לאחר שבודקים את העוגה ומבינים כי היא מוכנה – על ידי נעיצת קיסם במרכזה ובדיקה כי הוא יבש – נותנים לעוגה להצטנן בטמפרטורת החדר ומכינים בקערה קרם שמנתי עם מיכל גדול של שמנת מתוקה ושקית אינסטנט פודינג אותם מקציפים במיקסר. מורחים את הקרם על העוגה, מוסיפים ממתקים כמו סוכריות צבעוניות, עוגיות אוריו, חטיפים כמו מקופלת וכיף כיף וכעת מקררים עד ההגשה ומגישים ביום ההולדת.
עוגת עוגייה ענקית
מי מאיתנו לא אוהב עוגיות? הכנת עוגת יומולדת שנראית כמו עוגייה ענקית היא שיא האופנה ושיא השחיתות ומדובר באופציה נפלאה בעיקר עבור ימי הולדת. החומרים הדרושים:
200 גרם חמאה רכה
100 גרם סוכר לבן ו-150 גרם סוכר חום כהה
2 ביצים גדולות
2 כוסות קמח לבן
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית מלח
300 גרם שוקולד חלב או מריר
מיכל שמנת מתוקה
כעת להכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. מכינים קרם לעוגה משוקולד חלב עם השמנת תוך הקצפה של שני החומרים עד קבלת קרם אחיד. שומרים את הקרם במקרר למשך ארבע שעות. כדי להכין את העוגה/עוגייה: יש להכניס לקערת מיקסר סוכר הלבן וסוכר החום כמו גם את החמאה הרכה. מערבלים את החומרים למשך 10 דקות באמצעות וו גיטרה.
לאחר קבלת מרקם קרמי ותפוח מוסיפים לקרם ביצה אחת ותמצית וניל ומערבבים עד אחידות. מוסיפים ביצה, קמח, מלח ואבקת הסודה ומערבבים עם המיקסר במהירות נמוכה עד הטמעת הקמח ושאר החומרים בבלילה אחידה. את כל הבלילה מעבירים לתבנית ואופים כ 25 מעלות בחום של 180 מעלות עד הזהבה.
מצננים את העוגה ומצפים בקרם שהכנתם מראש והיה במקרר לפחות 4 שעות. לאחר התייצבות הקרם על העוגה מקשטים בסוכריות צבעוניות, מזליפים את הקרם עם שקית זילוף ומוסיפים עוגיות אוריו לקישוט.
אז זה הזמן להתחיל לתכנן את עוגת היומולדת הנפלאה שתוכלו להכין בקלות ובכיף!