מנות בשריות לילדים

מתלבטים מה להכין לילדים לארוחת צהריים או ערב? ובכן, הגעתם בדיוק למקום הנכון. במדריך זה נציג את המנות הבשריות שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים – וטורפים!

שילוב של בשר בתפריט: מדוע אסור לוותר עליו?

למרות שבשנים האחרונות אנו עדים ליותר ויותר משפחות ומבוגרים שמחליטים להסיר את הבשר מהתפריט, חשוב להבין כי צריכת בשר היא חשובה מאוד – בעיקר לילדים שלנו. למעשה, כאשר אנו רוכשים בשר טרי אנו מעניקים  לילדים רכיבים שחשובים מאוד להתפתחות התקינה של הגוף והשרירים בפרט, וזאת בשל ריכוז גבוה של חלבום, ברזל וכמובן ויטמינים. בנוסף, צריכה של בשר היא חיונית לטובת חיזוק המערכת החיסונית, ובהתאם לכך גם הפחתה בסיכוי לדלקות כמו גם מחלות. כהורים שרוצים לספק לילדים את הטוב ביותר, הקפידו לבצע רכישה של בשר איכותי אותו ניתן לרכוש דרך קצביות כמו גם רשתות השיווק וכן לשלב בארוחה גם דגנים וקטניות, לטובת אספקת כל המינרלים והברזל. כיום, ניתן לבצע רכישה של בשר איכותי ללא צורך לצאת מהבית. דרך רשת מעדכני גורמים תוכלו לבצע הזמנה של בשר אונליין, כמו גם לבחון מתכונים מעולים בעבור הילדים. את כל המידע תוכלו למצוא באתר https://www.gorme.co.il/ – ובכך ליצור מערך תזונתי איכותי בעבורכם ובעבור בני המשפחה.

מנות בשריות שגם הילדים שלכם יאהבו

קציצות עם פול

מצרכים: 500 גרם בשר קפוא, ביצה גדולה, בצל אחד מגורד, כפית מלח, חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל שחור, חצי כפית בהרט, שקית פול קפוא, שן שום מגורד. מערבבים את כל המצרכים ביחד בקערה ומכינים כדורים קטנים, ולאחר מכן מניחים בצד. בתוך סיר שטוח מטגנים בצל בשמן עד להזהבה ולאחר מכן מוסיפים גם מעט שמן. לאחר מספר דקות נכניס את הפולים הקפואים, עד שהם תופסים את הטעמים כמו גם הופכים לרכים. מוסיפים שלוש כוסות מים, עד לרתיחה, ומיד לאחר מכן מכניסים את הקציצות בצורה מסודרת לבישול של 40 דק'. רצוי תוך כדי להשקות את הקציצות ברוטב, וכאשר הכול מוכן נגיש את הקציצות לצד אורז לבן או אדום.

עראייס

חוצים את הפיתה לשניים. בקערה מערבבים 500 גרם בשר טחון טרי עם מעט שמן, בצל קצוץ דק, צרור של כוסברה ומוסיפים גם תבלינים: חצי כפית פלפל שחור, רבע כפית מלח, רבע כוס של כוסברה טחון. דוחסים את התערובת כאשר היא מעורבבת לתוך הפיתה ודואגים להדק את הבשר כך שהוא יתפרס בצורה מלאה על כל הפיתה. במקביל מברישים את הפיתות עם שמן זית, ומניחים מכל הצדדים על מחבת רותחת מפסים. רצוי להוסיף למנה גם סלט ירקות מרענן, ויש לכם עראייס מושלם שהילדים יטרפו.

פתיתים בולונז

מבשלים פתיתים עד לריכוך כשמונה דקות. במקביל מטגנים בסיר נפרד בצל עד להזהבה ושן שום אחת, ולאחר הזהבה מוסיפים גם גזר מגורד. בסיום הטיגון מוסיפים את הבשר הטחון, עד שהבשר משנה את הצבע לאפור. מוסיפים רסק עגבניות מרוכז, חצי כוס מים ותבלינים ע"פ טעמכם. מערבבים את הפתיתים ביחד עם הבולונז – ומגישים.

לסיכום, באמצעות מתכונים פשוטים וקלים להכנה תוכלו לשלב את הבשר בתפריט של הילדים, ובכך להעניק להם יתרונות בריאותיים רבים. שימו לב כי צריכת הבשר המומלצת היא לפחות פעמיים בשבוע ועל כן רצוי לגוון את המתכונים ולחשוף את הילדים גם לקטניות, ירקות ודגנים מלאים, כחלק מאורח חיים בריא המשלב בשר וחומרי גלם איכותיים שיתרמו להתפתחות התקינה של הילדים – גם בחייהם הבוגרים.