ילדים ומבוגרים יכולים להכין קינוחים נהדרים באמצעות מיקסר טוב. מיקסר מעולה יעזור לשנות מצבים בקלות ולבחור בשיטות ערבול ובווים משתנים, כגון: וו גיטרה או וו לישה וכולי. כיום יש מגוון קינוחים קלים להכנה שאפשר להכין עם ילדים או לבד. לכן ריכזנו עבורכם 3 מתכונים בדרגת קושי קלה עד בינונית.
מה צריך לפני ההכנה?
לפני שאתם מתחילים בהכנות, חשוב לרכוש מיקסר מומלץ שיתאים למרחב המטבח שלכם ו יהיה בטיחותי ונוח לעבודה עם ילדים. מיקסרים בטוחים מאובזרים במנגנוני הגנה נגד ילדים ומגנים באזורים של הווים, בעיקר כשמדובר בוו חד. בין היתר דרושים כלי עבודה כמו קערת ערבול טובה (בדרך כלל מגיעה עם המיקסר), כפות מדידה, לקקן וכולי. כעת למתכונים:
פטיפור גבינה
פטיפורים הם קינוח נהדר ומושחת שכיף וקל להכין. פטיפורים הם קינוחים קטנים עם קציפות מתוקות שנהדר לקבל ליד הקפה. כדי להכין את קציפת הגבינה נצטרך:
1 מיכל שנת מתוקה להקצפה.
כף אינסטנט פודינג.
גביע אחד של גבינה (250 גרם).
רבע כוס סוכר.
אופן ההכנה
מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה ואינסטנט פודינג עד קבלת קצפת רכה. אם אתם עובדים עם ילדים יש להשגיח על עבודתם ולדאוג לבטיחות. לאחר מכן מערבבים את הקצפת בקערת מיקסר עם סוכר וגביע גבינה תוך קיפול עדין לקבלת מוס חלק. מוזגים את המוס לכוסיות פלסטיק ומקפיאים. לאחר שמוציאים את הפוטיפורים מהמקפיא אפשר לבזוק עליהם גנאש שוקולד קר.
עוגת תפוזים ושקדים ללא קמח
מי שרוצה להנות מקינוח ללא קמח יכול להכין עם הילדים עוגת תפוזים נהדרת. כדי להכין את העוגה דרוש מיקסר טוב ותבנית אפייה בקוטר של 24 סנטימטרים.
מצרכים להכנת עוגת תפוזים
5 ביצים טריות גודל בינוני.
כוס סוכר.
קליפת תפוז מגוררת.
כוס מיץ תפוזים.
כוס שמן קנולה.
3 כוסות קמח שקדים.
200 גרם גבינת ריקוטה.
כפית תמצית וניל.
1 שקית אבקת אפייה.
אופן ההכנה:
אל קערת מיקסר שוברים 5 ביצים ותמצית הווניל. מקציפים עד קבלת קצף אוורירי. מוסיפים שמן קנולה, מיץ תפוזים וקליפת תפוז וריקוטה, ומקציפים בשנית. כעת מוסיפים בקיפול קמח שקדים וחצי שקית אבקת אפייה. מעבירים את התערובת החלקה לתבנית משומנת ואופים בחום של 180 לחצי שעה. על העוגה אפשר לפזר אבקת סוכר.
עוגת קרמבו ללא קמח
קרמבו היא המצאה ישראלית שחשוב שנדע להכין בבית. כדי להכין את הטורט של הקרמבו דרושים המצרכים הבאים:
6 חלמונים של ביצה.
6 חלבונים של ביצה.
6 כפות סוכר לבן.
4 כפות אינסטנט פודינג.
2 כפות אבקת קקאו.
הכנת הקרם:
2 מיכלים של שמנת מתוקה.
כף סוכר.
כוס חלב.
שקית אינסטנט פודינג.
אופן ההכנה
מקציפים את החלבונים בקערת מיקסר עד קבלת קצף רך. מוסיפים את הסוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה. טורפים את החלמונים בקערה נפרדת ומוסיפים אותם אל קציפת החלבונים. את החלמונים מוסיפים לקערת המיקסר בתנועות קיפול עדינות. כעת מוסיפים פודינג שוקולד וקקאו ומקפלים עד קבלת תערובת אחידה. את התערובת שופכים לתבנית עגולה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך חצי שעה.
לאחר שהעוגה מוכנה מצננים אותה ומכינים קרם יציב במיקסר עם וו מטרפה. את הקרם מכינים תוך הקצפה שמנת מתוקה עם סוכר, חלב ואינסטנט פודינג עד קבלת קרם יציב. מורחים את הקרם על העוגה ומצננים במקרר.
בזמן הצינון ניתן להכין גנאש שוקולד עשוי ממיכל שמנת מתוקה, 100 גרם שוקולד מריר ו50 גרם שוקולד חלב. את השוקולד שוברים לקוביות ושמים בסיר עם השמנת והחלב. מרתיחים עד קבלת גנאש חלק. מצננים, מוציאים את העוגה שהתקררה ושופכים בזהירות את הגנאש על העוגה. כך אפשר להנות מעוגת קרמבו מדהימה! בתיאבון!